Historia

Mikä?teatteriyhdistys ry perustettiin v.1998 pohjois-kymenlaaksolaisten harrastajateatterilaisten toimesta. Puuhamiehenä ja ensimmäisenä puheenjohtajana oli Veli-Matti Paavilainen, joka myös ohjasi ja kirjoitti näytelmiä.

Ensimmäinen näytelmä oli Max Lundgrenin kirjoittama ja Veli-Matin ohjaama "Katkera" vuonna 1999. Muita näytelmiä, jotka Paavilainen ohjasi vuosina 1999 - 2004:
Aapo Junkola: Lainvartijat
Anton Tsehov: Karhu
Paul Sartre: Suljetut ovet
Aleksis Kivi: Margareta
V-M Paavilainen: Namilaakso, kantaesitys
Sirkka Laine: Kriskros, kantaesitys

UUSI TULEMINEN!

Vuoden 2005 alusta Paavilainen luopui Mikä?teatterin vetovastuusta ja puheenjohtajaksi valittiin Seppo Sirén. Mukaan tuli uusia teatterin harrastajia Kouvolasta ja lähiseuduilta mm. ohjaaja näyttelijät Eija-Liisa Pokki, Eeva Vauhkonen ja Heidi Lindström.

KÄKIKELLO (2005)

Ensimmäisen näytelmän Käkikello (kirjoittanut Henri Kapulainen) ohjasi Eija-Liisa Pokki v.2005 keväällä. Siinä näyttelivät Petra Virén ja Eeva Vauhkonen.

NAISTEN SAUNA (2005)

Syksyllä ja seuraavan vuoden tammikuussa esitettiin suuren suosion saanut näytelmä Naisten sauna (kirjoittanut Ilkka Kylävaara) ohjaus Eeva Vauhkonen. Tuottajakumppanina näytelmässä oli TSL:n Kouvolan seudun opintojärjestö. Saunomassa olivat Pirkko Virén, Minna Haapasalo, Heidi Lindström, Nina Rokka, Anna Hasanen ja Seppo Pöntinen.

AVOIN LIITTO (2006)

Keväällä 2006 Heidi Lindström ohjasi näytelmän Avoin Liitto (Franca Rame, Dario Fo). Heini Kallio ja Kimmo Rämä näyttelivät räiskyvää avioparia. Kysynnän vuoksi syksyllä oli vielä kuusi lisänäytöstä joissa ohjaaja Heidi Lindström näytteli avioparin kauniimpaa osapuolta Heinin muutettua paikkakunnalta.

LISÄÄ ELÄMÄÄ! (2006)

Syksyllä sai kantaesityksen Sofia Wandermaan Mikä?teatterille kirjoittama näytelmä Lisää elämää!, joka osoittautui suureksi menestykseksi koskettavuudellaan, erilaisuudellaan ja videorooleillaan. Näytelmän ohjasi Eeva Vauhkonen ja videoroolit Heidi Lindström. Lavalla näytelmässä nähtiin Eero Hasu, Ritva Muhonen, Jyri Turunen, Johanna Immonen, Jaakko Pasi ja Seppo Pöntinen.

VUODEN 2007 OHJELMISTO

Keväällä 2007 ei teatteri tuottanut näytelmiä, sillä näyttelijät ja ohjaajat olivat kiinnittyneitä eri kesäteatteriproduktioihin.

Syksyllä 2007 oli kaksi ensi-iltaa; Emigrantit ja Lisää elämää! näytelmän jatko-osa Totisesti.